Blog

ЗВІТ ПРО ЗАСІДАННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ:

Reports

868

15

02.2015

21.02.2015 під час Ортодонтичних зустрічей у Карпатах проведено спільне засідання за участю Асоціації Стоматологів України та Асоціації Ортодонтів України.
 
Тема круглого столу: «Проблеми та перспективи ортодонтії в світлі реформування охорони здоров’я України».

Відкриваючи засідання президент АСУ Угрин М.М. висвітлив актуальний стан та проблематику національної стоматології. Серед проблемних напрямків прозвучала стурбованість станом професійної освіти. Згідно нещодавно проведених опитувань студенти-медики не мають чіткого уявлення щодо етапності освіти та становлення у якості спеціаліста-стоматолога.

У світлі євроінтеграційних намірів України одним з важливих напрямком роботи стає приведення стандартів та протоколів лікування у відповідність до європейських та світових стандартів.
По співпраці АСУ з профільними асоціаціями зазначено, що асоціації на регулярній основі запрошуються до обговорень, метою яких є врахування професійних інтересів всіх стоматологічних спеціальностей та імплементація їх як в законодавстві, так і в щоденній медичній практиці.
Мирослава Дрогомирецька, президент АОУ, навела приклади систем підготовки ортодонтів в різних країнах Європи. Наголосила на необхідності вдосконалення учбових програм та системи безперервної освіти. На її думку, в нашій країні не так гостро стоїть питання з кількістю ортодонтів, як з якістю їх вузькоспеціалізованої освіти.
В роботі круглого столу прийняло участь понад 20 ортдонтів - представників осередків АОУ з різних регіонів України. Свій погляд на проблематику висловили проф. Любов Смаглюк, Оксана Прощин, Марина Володіна та інші.
Запрошеними гостями та учасниками засідання виступили також проф. Феліче Феста (Італія), проф. Ілія Руссо (Греція) та д-р Станіслав Блум, які поділились досвідом розвитку ортодонтії у своїх країнах. З пропозицією співпраці виступив проф. Ф.Феста, запропонувавши українським колегам долучитись до роботи по уніфікації ортодонтичних протоколів, що в даний час проводиться в рамках співпраці з одним з університетів Італії.
Підсумовуючи засідання учасники визнали важливість постійного професійного діалогу між   структурними підрозділами АСУ, МОЗ України, навчальними закладами та міжнародними інституціями, який, як запевнили учасники Круглого столу, буде реалізовано у конкретних проектах.

фотогалерея

фотогалерея